Aita Päts

Jag föddes i skyttens tecken under apans år 1956. Båda föräldrarna kom till Sverige som båtflyktingar under andra världskriget 1944. Jag är uppvuxen i Göteborg och var under de tidiga ungdomsåren bosatt i Ucklum. Jag utbildade mig till mellanstadielärare och fick tjänst på Estniska Skolan i Göteborg. Drama och teater var ett specialintresse, som jag utövade tillsammans med eleverna.

Efter min första skilsmässa 1982 reste jag jorden runt i ett års tid, ensam med min ryggsäck. Primitiva kulturer stod högst på besökslistan.

1985 föddes Hannes och 1987 kom Kadri till jorden. Jag delade 16 år med min exman och hans två barn från hans första äktenskap. Den relationen tog slut 1999 och jag hamnade i en djup livskris ensam med två hemmavarande barn, eget företag, hus och trädgård.

Företaget hade jag byggt upp under 14 års tid med början 1989 när järnridån till öst och Estland föll. Jag lät producera bl.a. egendesignade produkter i naturmaterial, som jag sålde i den egna butiken Estform på Drottninggatan i Göteborg och genom grossistföretaget Trade Est Mölndal AB.

Utbrändheten kom smygande under många års tid och jag kollapsade både fysiskt och psykiskt år 2000. Jag sålde butiken och lyckades med en mycket liten arbetsinsats hålla grossistföretaget flytande till år 2003, då även det blev sålt. Under dessa år arbetade jag med att finna mig själv i ett totalt kaos. Jag gick bl.a. tre MötDigSjälv-kurser på Mullingstorp Utbildning och Hälsa, samtalsterapi, sjukgymnastik, akupunktur, basal kroppskännedom och familjekonstellation.

Jag lärde mig medicinsk qigong och tai chi för att bli en daglig hängiven utövare av båda dessa kinesiska energiöppnare. Min kropp genomgick en läkning genom medveten daglig träning. Mitt undermedvetna och medvetande fortsatte att utvecklas under elva delkurser på meditationscentret Oshorisk i Danmark, där jag vistades en vecka i taget varannan månad under nästan två års tid. Denna terapeutträning leddes av världens bästa terapeuter, som arbetat med människor i 20-tals år.

Delkurserna var:

  • Pulsation
  • Body types
  • Primal
  • Conscious Relating
  • Tantra
  • Voice Dialogue
  • Awareness & Conditioning
  • Breath
  • Awareness Intensive
  • Counselling I, Inner man - Inner woman
  • Counselling II, Presence and Love

Kombinationen av den terapi jag själv genomgick och qigong samt tai chi förändrade mitt förhållningssätt till mig själv, mina medmänniskor och allt levande på jorden.

Jag känner mig nu delaktig i ett större livsperspektiv och vill ägna min framtid åt att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter till mina medmänniskor.

 

MA VEETMOHI

Ma Veetmohi är mitt sannyas-namn. Namnet är indiskt och har erhållits genom indiska clairvoyanta personer. Ma är ett prefix för kvinna och Veetmohi betyder "beyond attachment". Jag är Osho sannyasin, vilket innebär att jag i mitt vardagliga liv hänger mig åt meditation, för att leva i min inre sanning. Osho var en indisk mystiker och andlig vägledare för hundratusentals sökande människor. Han levde 1931-1990 och efterlämnade en ofattbar mängd böcker, ljudkassetter och videofilmer samt grundade ett stort meditationscenter i Poona i Indien dit tiotusentals människor söker sig varje år. Jag har gått en terapeutträning på Nordens största Oshocenter i Danmark.

 

UTBILDNINGAR OCH KURSER:

1977 Examen på mellanstadielärarlinjen Lärarhögskolan i Mölndal

1980  20 poäng i estniska språket Lunds Universitet

1993  Montessoripedagogik för föräldrar Folkuniversitetet i Göteborg

2001-2002  Möt Dig Själv steg 1, steg 2, steg 3 Mullingstorp Utbildning och Hälsa

2002-2004  Osho Risk Therapist Training, Danmark

2004  Jichu Gong instruktör Biyunskolan,Örbyhus

2005  TKM Tuina - kinesisk massage Biyunskolan, Oslo

2006  "Reminding yourself of the Forgotten Language of Talking to Your Body and Mind" training

            Pune, India

2006  Certified Hypnotherapist, American Board of Hypnotherapy

2006  Certifikat i Spirituell Healing för Eva Lund, Göteborg

2007  Kurs för stugvärd Svenska Turistföreningen

2007  FAR ledare SISU idrottsutbildarna, Stockholm

2007  TKM Handzonterapi Biyunskolan, Oslo

2007  TKM Örondiagnos och behandling Biyunskolan, Örbyhus

2007  TKM Örtmedicin Biyunskolan ,Örbyhus

2007  Certifierad terapeut i Traditionell Kinesisk Medicin, China Academy of Chinese

           Medical Sciences, Beijing China

2007  Barn Qi Gong instruktör Biyunskolan ,Örbyhus

2007  Dong Gong instruktör Biyunskolan, Örbyhus

2007 Diplom i energiläsning 3 delkurser för Karajaal Kofoed, Danmark

2007 International Body Harmony Practitioner för Don MacFarland, Australien

2008 TKM Tunga-& Handdiagnos Biyunskolan, Örbyhus

2009 Regndroppsteknik med Young Livings eteriska oljor Vitaform, Surte

2009-2010  Essence Training, Osho Risk Meditationscenter, Danmark

2011 Stilla Qi Gong instruktör Biyunskolan Örbyhus

2015 Delfinkraftens Qi Gong instruktör Biyunskolan Örbyhus

2016 Advanced Essence Training The Pearl, Osho Risk Meditationscenter, Danmark

2015-2017 Själavårdsutbildning hos The Church of Good Will

2017 TKM Moxa Biyunakademin, Stockholm

2017 TKM Föryngrings Qi Gong, Biyunakademin, Stockholm

2017 TKM Senior Qi Gong instruktör, Biyunakademin, Stockholm

2017 TKM, Koppning, Biyunakademin, Stockholm

2018-2019 Kurser och initieringar med q´eros, urbefolkningen i Peru

2019 Body Harmony teacher, Body Harmony International Guild

 

Save



Skiftet

Antologi med kärleksfull och etisk kompass

Har vi kunnat ana vår djupare mening med livet, eller är vi fortfarande alldeles för blinda för att se våra möjligheter? Finns det högre syften med de världsomspännande förändringar som sker på jorden just nu? Det globala skiftet påverkar oss alla och får många av oss att tänka om och tänka bortom våra vanligaste tankemönster. Kanske finns det djupare principer som nu pockar på vår uppmärksamhet? Tänk om allting lättar om vi bara överlämnar oss åt vår inre, mer hjärtliga intelligens och dess outforskade sfär?

Tretton författare delar i denna antologi med sig av sina iakttagelser, erfarenheter, insikter och framtidshopp, efter, under och inför skiften i livet. Genom berättelserna får vi följa och lära känna uråldrig visdom, naturliga, inre egenskaper och framtida ljuspunkter, och se den nytta och glädje de tillför i dessa omtumlande tider. Författarna tar oss med på både vardagsnära och hisnande resor som kanske kan ge oss en vink om vilka vi är – under och efter ett skifte.

Medverkande författare: Aita Päts, Ana Kuni, Anette Andersson, Annika Andebark, Caroline Lifvenforth, Greta Bro, Lillemor Groth, Lina Lanestrand, Maria Gabriella Lücke, Nanna Aida Svendsen, Susanne Andersson, Ylva Wegler och Yvonne Frank Månsson. .

Cover artist: Linnea Frank

Beställ boken genom att skicka ett email till aita@naturligtvis.org med ditt namn och adress. Betalning 250 kr + porto 60 kr = 310 kr genom swish till 070 4244007.


Från Utbränd Till Upplyst

Du kan även beställa boken direkt från Aita genom att skicka ett email till aita@naturligtvis.org med ditt namn och adress. Betalning 190 kr + porto 60 kr = 250 kr genom swish till 070 4244007.


Kontaktinformation

Aita Päts
Rydebacke 19
43895 Hällingsjö
Tel: 070-4244007
aita@DONOTINCLUDEaitapats.se