Qi Sensation - den shamanska qigongen

 

Aita Päts är av Fan Xiulan auktoriserad instruktör i Jichu Gong, grundmetoden i medicinsk Qi Gong enligt Biyunmetoden. Utbildningen är godkänd av Education Department of the Chinese Academic Society of Medical Qi Gong. För aktuella kurser kontakta Aita.

 

 Klicka på pilen i filmen för att se Qi Gong på Ekgården!

Medicinsk QiGong

Den traditionella kinesiska medicinen har sina rötter mer än 5000 år tillbaka i tiden. Den genomsyras av helhetstanken att kropp och själ hör ihop och påverkar varandra. Medicinsk Qi Gong är en del av den traditionella kinesiska medicinens huvudgrenar.

Livskraften Qi kan vi i likhet med den elektriska energin inte se eller ta på, men vi vet att den existerar och att vi har möjlighet att ta hjälp av den. Det anses att människan sedan födseln fått en viss mängd grundläggande livsenergi (Yuan Qi) och att det via Qi Gong-träning går att aktivera denna energipotential och därmed utnyttja kroppens självläkande förmåga.

Aita Päts är auktoriserad instruktör i Jichu Gong, grundmetoden i medicinsk Qi Gong enligt Biyunmetoden, samt Dong Gong Steg 2. Aita är också Barn Qi Gong instruktör. Aita har gått alla Biyunskolans delkurser i TKM, samt studerat i Kina på Fan Xiulans hälsohem med fördjupning i TuinaMassage.

Varför träna medicinsk Qi Gong?

 

  • Förbättrar allmänhälsan
  • Förebygger och behandlar sjukdomar (obalanser)
  • Stärker muskler, leder, senor och nervbanor
  • Förbättrar blodcirkulationen
  • Motverkar stress och spänningar
  • Stärker immunförsvaret
  • Motverkar åldrandeprocessen
  • Förbättrar koncentration och inlärning
  • Främjar kreativitet och psykiskt välbefinnande
  • Koordinerar och balanserar kropp och själ


 Skiftet

Antologi med kärleksfull och etisk kompass

Har vi kunnat ana vår djupare mening med livet, eller är vi fortfarande alldeles för blinda för att se våra möjligheter? Finns det högre syften med de världsomspännande förändringar som sker på jorden just nu? Det globala skiftet påverkar oss alla och får många av oss att tänka om och tänka bortom våra vanligaste tankemönster. Kanske finns det djupare principer som nu pockar på vår uppmärksamhet? Tänk om allting lättar om vi bara överlämnar oss åt vår inre, mer hjärtliga intelligens och dess outforskade sfär?

Tretton författare delar i denna antologi med sig av sina iakttagelser, erfarenheter, insikter och framtidshopp, efter, under och inför skiften i livet. Genom berättelserna får vi följa och lära känna uråldrig visdom, naturliga, inre egenskaper och framtida ljuspunkter, och se den nytta och glädje de tillför i dessa omtumlande tider. Författarna tar oss med på både vardagsnära och hisnande resor som kanske kan ge oss en vink om vilka vi är – under och efter ett skifte.

Medverkande författare: Aita Päts, Ana Kuni, Anette Andersson, Annika Andebark, Caroline Lifvenforth, Greta Bro, Lillemor Groth, Lina Lanestrand, Maria Gabriella Lücke, Nanna Aida Svendsen, Susanne Andersson, Ylva Wegler och Yvonne Frank Månsson. .

Cover artist: Linnea Frank

Beställ boken genom att skicka ett email till aita@naturligtvis.org med ditt namn och adress. Betalning 250 kr + porto 60 kr = 310 kr genom swish till 070 4244007.


Från Utbränd Till Upplyst

Du kan även beställa boken direkt från Aita genom att skicka ett email till aita@naturligtvis.org med ditt namn och adress. Betalning 190 kr + porto 60 kr = 250 kr genom swish till 070 4244007.


Kontaktinformation

Aita Päts
Rydebacke 19
43895 Hällingsjö
Tel: 070-4244007
aita@DONOTINCLUDEaitapats.se